Sökning

Hjälp: Mitt konto

Inloggning för Novia-anknunta

Studerande och anställda vid Novia loggar in med Haka-inloggning. Första gången du loggar in måste du ansluta ditt bibliotekskort och sätta en pinkod. Om du inte har ett bibliotekskort, se "Skapa ditt bibliotekskort i Tuudo-appen" nedan.

 1. Klicka på Logga in.
 2. Klicka på bilden för Haka-inloggning.
 3. Logga in via Haka med ditt Novia-användarnamn och -lösenord.
 4. Gå till sidan Bibliotekskort under Mitt konto.
 5. Klicka på knappen Anslut bibliotekskort.
 6. Fyll i rutan e-post med din e-postadress. OBS! E-postadressen måste vara exakt den som är registrerad i vårt kundregister.
 7. Klicka på knappen Spara.
 8. En länk skickas till din e-post. Gå till din e-post och klicka på länken. OBS! Om du har loggat in i Alma på en dator måste e-posten och länken öppnas på samma dator. Om du har loggat in i Alma på telefonen måste länken öppnas på samma telefon. 
 9. Länken tar dig tillbaka till Alma och ditt bibliotekskort har anslutits.
 10. Sätt också en pinkod.

I fortsättningen loggar du in i Alma via Haka med ditt Novia-användarnamn och -lösenord.

Skapa ett bibliotekskort i Tuudo-appen

Skapa ditt bibliotekskort i Tuudo-appen (Google Play | App Store). Bibliotekskort är digitalt. Du som redan har ett vanligt bibliotekskort kan ansluta det kortet till Tuudo-appen. I båda fall behöver du installera och öppna Tuudo-appen, gå till "Bibliotek" och där följa instruktionerna för att skapa eller ansluta ett bibliotekskort i Tuudo. Välj Åbo Akademis bibliotek (inte Tritonia) när du tar i bruk biblioteksfunktionerna i Tuudo-appen.

Du kan använda Tuudo-appen för att se dina lån, beställningar och reserveringar samt bibliotekets öppettider. Logga in i Alma för samtliga biblioteksfunktioner såsom att göra beställningar och reserveringar (kom ihåg att första gången följa instruktionerna Inloggning för Novia-anknunta ovan).

Alternativt kan du ansöka om ett vanligt bibliotekskort med denna blankett och tidigast en dag senare avhämta bibliotekskortet på någon av bibliotekets servicepunkter. Biblioteket rekommenderar att du använder Tuudo för att skapa ditt bibliotekskort.

Inloggning för övriga låntagare (e-post)

Användare som inte är studerande eller anställda vid Novia kan logga in på två sätt: med sin e-postadress eller genom att skapa Finna-konto.

 1. Klicka på Logga in.
 2. Välj fliken E-post.
 3. Fyll i din e-postadress. OBS! E-postadressen måste vara exakt den som är registrerad i vårt kundregister.
 4. Klicka på knappen Logga in.
 5. En länk skickas till din e-post. Gå till din e-post och klicka på länken.
 6. OBS! Om du har loggat in i Alma på en dator måste e-posten och länken öppnas på samma dator. Om du har loggat in i Alma på telefonen måste länken öppnas på samma telefon.
 7. Länken tar dig tillbaka till Alma och du är nu inloggad.
 8. Sätt också en pinkod.

Inloggning för övriga låntagare (Finna-konto)

Användare som inte är studerande eller anställda vid Novia kan logga in på två sätt: genom att skapa ett Finna-konto eller med sin e-postadress. Med ett Finna-konto kan du själv välja ett användarnamn och lösenord med vilka du kan logga in i Alma.

 1. Klicka på Logga in.
 2. Gå till fliken Finna-konto.
 3. Klicka på den blå texten Skapa nytt Finna-konto.
 4. På nästa sida, anslut ditt bibliotekskort genom att ange din e-postadress. OBS! Den här e-postadressen måste vara exakt den som är registrerad i vårt kundregister.
 5. En länk skickas till din e-post. Gå till din e-post och klicka på länken. OBS! Om du har loggat in i Alma på en dator måste e-posten och länken öppnas på samma dator. Om du har loggat in i Alma på telefonen måste länken öppnas på samma telefon.
 6. Sätt också en pinkod.

Länken för dig tillbaka till Alma och nu har ditt bibliotekskort anslutits till ditt Finna-konto. Du kan nu se dina lån och göra beställningar i Alma. Anslutningen av bibliotekskortet behöver endast göras en gång. I fortsättningen loggar du in i Alma genom att Logga in med ditt valda användarnamn och lösenord i fliken Finna-konto.

Ändra pinkod

 1. Gå till Min profil och klicka på Ändra kontaktinformation och pinkod.
 2. Skriv in din nya pinkod. Pinkoden ska bestå av fyra siffror.
 3. Klicka på knappen Skicka.