Obs! Ändringar i bibliotekets service p.g.a coronapandemin.
Ändringar fr.o.m. 10.5 (färre begränsningar, bl.a. öppnar ASA-bibliotekets läsesal för ÅA- och Novia-anknutna). Läs mera om bibliotekets service just nu.

Haku

Kirjautuminen

Kirjaudu: ÅA (HAKA)

Åbo Akademin asiakkaat.

 1. Klikkaa Kirjaudu-painiketta.
 2. Valitse HAKA-tunnuksilla kirjautuminen.
 3. Kirjaudu sisään ÅA-käyttäjänimellä ja salasanalla.
 4. Siirry sivulle Kirjastokortit.
 5. Klikkaa Liitä kirjastokortti-nappia.
 6. Kirjoita sähköposti-kohtaan sähköpostiosoitteesi. Huom! Sähköpostiosoitteen täytyy olla täsmälleen sama kuin mikä löytyy kirjaston tietokannasta. Jos lyhennetty muoto ei toimi, kokeile pitkää muotoa (etunimi.sukunimi@abo.fi).
 7. Valitse tallenna.
 8. Linkki lähetetään sähköpostiisi. Mene sähköpostiin ja Klikkaa linkkiä. Huom! Jos olet kirjautunut Almaan tietokoneella, täytyy sähköposti ja linkki avata samalla koneella. Mikäli olet kirjautunut puhelimella, täytyy linkki avata samalla puhelimella.
 9. Kirjastokorttisi on nyt liitetty Alma-tilillesi.

Jatkossa Almaan kirjaudutaan valitsemalla HAKA-tunnuksilla kirjautuminen ja käyttämällä ÅA-käyttäjänimeä ja salasanaa.

Kirjaudu: sähköposti

Åbo Akademin ulkopuoliset asiakkaat

 1. Klikkaa Kirjaudu-painiketta.
 2. Valitse välilehti Sähköposti (kirjastokortti
 3. Täytä tyhjään kenttään sähköpostiosoitteesi. Huom! Sähköpostiosoitteen täytyy olla täsmälleen sama kuin mikä löytyy kirjaston tietokannasta.
 4. Klikkaa Kirjaudu.
 5. Saat sähköpostiisi linkin. Kirjaudu sähköpostitilillesi ja klikkaa linkkiä.
 6. Huom! Jos olet kirjautunut Almaan tietokoneella, täytyy sähköposti ja linkki avata samalla koneella. Mikäli olet kirjautunut puhelimella, täytyy linkki avata samalla puhelimella.
 7. Linkki johtaa takaisin Almaan ja nyt olet kirjautunut sisään.

Sisäänkirjautuminen sähköpostilla tapahtuu näin joka kerta, kun kirjaudut sisään Almaan. Sähköpostilinkki toimii vain yhden kerran. Seuraavalla sisäänkirjautumiskerralla sinun täytyy toistaa kaikki vaiheet uudelleen.

Kirjaudu: Finna-tunnus

Åbo Akademin ulkopuoliset asiakkaat.

 1. Klikkaa Kirjaudu-painiketta.
 2. Valitse välilehti Finna-tunnuksella
 3. Klikkaa sinistä tekstiä Luo uusi Finna-tunnus.
 4. Seuraavalla sivulla liitä kirjastokorttisi tiliin antamalla sähköpostiosoitteesi uudelleen. Huom! Sähköpostiosoitteen täytyy olla täsmälleen sama kuin mikä löytyy kirjaston tietokannasta.
 5. Saat sähköpostiisi linkin. Kirjaudu sähköpostitilillesi ja klikkaa linkkiä. Huom! Jos olet kirjautunut Almaan tietokoneella, täytyy sähköposti ja linkki avata samalla koneella. Mikäli olet kirjautunut puhelimella, täytyy linkki avata samalla puhelimella.

Linkki johtaa takaisin Almaan ja nyt kirjastokorttisi on liitetty Finna-tiliisi. Voit nähdä lainasi ja tehdä varastotilauksia Almassa. Kirjastokortti tarvitsee liittää tiliin vain yhden kerran. Tulevaisuudessa sinun tarvitsee vain kirjautua Almaan valitsemillasi Finna-tunnuksella ja salasanalla Finna-tunnuksella -välilehdessä.

Vaihda pinkoodi

 1. Mene sivulle Oma tili ja valitse Muuta yhteystietoja ja pinkoodi.
 2. Kirjoita uusi pinkoodi. Pinkoodin täytyy olla neljä numeroa.
 3. Klikkaa Lähetä-nappia.