Tietoa Sibelius-museon arkistosta

Kokoelmat

Sibelius-museon arkiston juuret ovat professori Otto Anderssonin (1879-1969) kokoelmissa. Arkistoon on kerätty esimerkiksi yksityishenkilöihin, orkestereihin, kuoroihin, järjestöihin jne. liittyvää aineistoa. Arkistosta löytyy myös erilliskokoelmia, joista mainittakoon mm. Jean Sibeliusta koskeva aineisto, Otto Anderssonin arkistokokoelma ja Turun Soitannollisen Seuran arkisto. Arkiston tärkeimmät aineistotyypit ovat erilaisia käsikirjoituksia, painettuja nuotteja, valokuvia, äänitteitä sekä lehtileikkeitä.

Osa arkistoaineistosta (esim. valokuvakokoelma) löytyy Almasta. Vielä suurempi osa arkiston materiaalista on kuitenkin toistaiseksi luetteloitu pelkästään korttiluetteloihin.

Tästä löytyy tarkempi lista Sibelius-museon arkiston kokoelmista.

Asiakaspalvelu

Almassa on toistaiseksi vain osa Sibelius-museon arkiston aineistosta. Arkistossa on runsaasti materiaalia, joka ei vielä ole haettavissa digitaalisesti. Ota yhteyttä, jos et löydä etsimääsi. Voit ottaa yhteyttä myös, jos haluat tilata arkistomateriaalista kopioita, tai esimerkiksi mikäli haluat oikeuden käyttää kokoelmamme kuvia jossain julkaisussa.

Sibelius-museon arkisto sijaitsee Sibelius-museossa, osoitteessa Piispankatu 17, Turku. Arkiston asiakaspalvelu on avoinna ti-to klo 9-15. Vierailusta on hyvä ilmoittaa etukäteen.

Sähköposti: sibmusarkiv(at)abo.fi
Puhelin: 02 215 4340

Lisää tietoa löytyy kotisivuiltamme