Bibliotekets service under sommaren.

Lista över e-resurser som är temporärt tillgängliga.

Information om Sibeliusmuseums arkiv

Samlingar

Sibelius-museums arkiv har sina rötter i professor Otto Anderssons (1879-1969) samlingar. I arkivet finns exempelvis material som handlar om privatpersoner, orkestrar, körer, musikorganisationer m.m. Arkivets material består i huvudsak av manuskript och handskrifter av olika slag, nottryck, fotografier, ljudinspelningar och samlat pressmaterial. I arkivet finns också ett antal specialsamlingar, exempelvis material rörande Jean Sibelius, Otto Anderssons samling och Musikaliska Sällskapets i Åbo arkiv.

En del av materialet (bl.a. så gott som alla fotografier) är sökbart i Alma. En stor del av det övriga materialet finns tills vidare förtecknat endast i arkivets kortkataloger.

Se här en närmare förteckning över Sibeliusmuseums arkivs samlingar.

Kundservice

Urvalet material som finns tillgängligt i Alma är begränsat. Arkivet har stora samlingar som ännu inte finns sökbara digitalt. Om du inte hittar det du söker efter lönar det sig därför att ta kontakt med oss. Kontakta oss också om du vill beställa kopior, eller för att få användningstillstånd till de bilder som finns i Alma och närmare information om t.ex. kostnader för publicering. Sibeliusmuseums arkiv finns i Sibeliusmuseum, Biskopsgatan 17, Åbo och har öppet ti-to 9-15. Meddela oss gärna på förhand om du vill besöka arkivet.

E-post: sibmusarkiv(at)abo.fi
Telefon: 02 215 4340

Mer information finns på vår hemsida.